Om oss

Få kök kan mäta sig med det italienska när det kommer till variation, tradition och prägel. De unika smakerna och den magiska upplevelsen grundar sig till viss del i de klassiska ingredienserna. Här med fokus på bra och färska råvaror men också i sättet maten serveras på och miljön den avnjuts i.

Önskar du en restaurang där maten tillagas och serveras med utgångspunkt i traditionell italienska matkultur? Varmt välkommen till Italia il Ristorante i Lund.

Drömmen om det italienska köket

Kanske är det även landets tydliga karaktär som får människor att älska italiensk mat så mycket. En karaktär som är starkt förknippad, för att inte säga synonym, med det italienska köket. Vi avnjuter en härlig Tagliolini al Nero di Seppia eller
Rigatoni al Filetto di Manzo con Porcini samt Risotton och drömmer oss bort till Florens, Venedig eller Sicilien men också andra städer och regioner som haft ett stort inflytande på italiensk mat.

En typisk italiensk måltid börjar alltid med antipasti (förrätt) följd av primi och secondi (de två huvudrätterna). Hos oss på Italia il Ristorante kan du testa de klassiska italienska efterrätterna tiramisú, pannacotta med mera för att sedan avsluta härligheten med en espresso.

Vad utgör en bra italiensk restaurang?

Det viktigaste är att använda sig av ingredienser och kryddor som utgör själva essensen för italiensk mat. En bra italiensk restaurang jobbar med att genom enkla medel trolla fram magiska smaker. Smaker som tillsammans har bidragit till att sätta det italienska köket på världskartan.

Färska och förstklassiga råvaror. Som du säkert känner till är tomaten och pastan två centrala pelare och därmed ingredienser som är viktiga att kunna hantera väl. I kombination med dessa serveras skaldjur, fisk, grönsaker och kött i alla dess former. Kryddor som oregano och basilika används också flitigt.

Kärleken till matkonsten, ingredienserna och presentationen är vad som
sammanbinder hela upplevelsen. Det är också dessa faktorer som gör Italia il Ristorante till en av de italienska restaurangerna i Lund värd ett besök. Framförallt om du önskar uppleva en riktigt traditionsenlig middag.

Vi vill att våra rätter ska bidra till en smakupplevelse som känns i hela kroppen. Målet är att du ska lämna vår restaurang både mätt och belåten. På vår italienska restaurang i Lund möts du av människor som brinner för landets matkultur och som har varit en del av den sedan barnsben.