Vinlista

· Spumante ·

Veneto Prosecco glas 85:- 340:-
100 % Prosecco, fruktig, torr, mousserande aperitiv, med en syrlig ton. Passar även till mat.

Sardegna Torbato DOC Brut Terre Bianche 395:-
100% Torbato, halmgul färg, lätt, elegant, fruktig doft. Torr och balanserad aromatisk smak.
Passar utmärkt till aperitif, fisk och skaldjur.

· Vino Bianco ·

Sicilia Grillo IGT Bianco - Husets vita vin glas 85:- 340:-
Druvor: 100% Grillo, den mest kända druvan på Sicilien. Detta är ett halmgult vin med gyllene reflexer med toner av exotisk frukt. Smaken är frisk, behagligt mjuk, välbalanserad och med en lång eftersmak. Passar bra till fiskrätter och kryddigare rätter på ljust kött.

Soave DOC Classico Borgo S. Lorenzo glas 90:- 360:-
Garganega och Trebbiano di Soave. Ett vin som får speciella mineraltoner av den vulkaniska jorden mellan slotten Soave och Monforte i området Borgo S. Lorenzo. Ett halmgult vin med grönaktiga reflexer och en karakteristisk och eterisk doft. Smaken är torr, medelfyllig och mycket välbalanserad. Vinet passar till pastarätter, soppa, ljust kött, färska ostar.

Pinot Grigio IGT delle Venezie glas 95:- 380:-
100% Pinot Grigiodruvor. Fruktig fräsch doft av gröna äpplen och päron. Torr, frisk, balanserad smak med en medellång och fin eftersmak. Passar till antipasto, fisk, skaldjur och kyckling.

Campania Falanghina IGT Antica Hirpinia glas 95:- 380:-
100% Falanghina, ett halmgult vin med grönaktiga reflexer, djup och blommig doft, frisk, fyllig med viss bitterhet i eftersmaken. Utmärkt till förrätter, fisk, skaldjur, ljust kött och sallader.

Sardegna Kent’Annos Vermentino DOC glas 95:- 380:-
100% Vermentino. Ett ljusgult vin med gröna och gyllene reflexer, delikat blommig doft, fruktig fräsch smak med en tilltalande ton av mineraler. Passar bra som aperitif, till skaldjur, fisk och ljust kött.

Trentino Gewürztraminer DOP 450:-
100% Traminer med en halmgul färg, intensiv arom av mogen frukt med toner av banan. Smaken är fyllig, aromatisk och sammetslen med en lätt syra. Passar till mjuka och krämiga ostar, pasta, fågel, skaldjur, fisk och vegetariska rätter.

Lombardia Ca’ Dei Frati 460:-
100% Lugana – Turbiana druvor , gyllengul färg , nyanserad, fruktig, aningen blommig smak med inslag av päron, nektarin, melon, örter, citrus och mineral. Passar till antipasti, skaldjur och fisk.

· Vino Rosato ·

Trentino Lagrein Rosato DOP glas 95:- 380:-
100% Lagrein . Ett rosé vars färg påminner om ljusrosa granat. Aromen är fruktig och delikat, med toner av vanilj, hallon och vinbär. Smaken är torr och frisk med behaglig mjukhet. Passar bra till stekt kött, kyckling, fisk.

· Vino Rosso ·

Sicilia Nero D’Avola IGT Rosso - Husets röda vin glas 85:- 340:-
Druva: 100% Nero D’Avola. Vinet får mogna i sex månader på fat. Djup rubinröd färg, med violetta reflexer. Intensiv med toner av granatäpple och smultron, smaken är mjuk och sammetslen med fina och runda tanniner. Passar till risotto, pasta rätter, kött, lamm, och smakrika ostar.

Campania Irpinia Aglianico DOC glas 90:- 360:-
Aglianico 100%. Har en djup och fruktig doft med en torr och harmonisk smak. Passar till kallskuret, pastarätter, kalvkött och ost.

Sardegna Kent’Annos Cannonau DOC glas 95:- 380:-
100% Cannonau lagrat på både små och stora ekfat. Intensivt rubinrött vin med kryddig doft, som påminner om den typiska undervegetationen kring medelhavet. Smaken är torr, aromatisk, varm, fyllig och balanserad. Passar till antipasti, alla typer av rött kött, vilt och lagrade ostar.

Syrah IGT EKO Apassimento glas 95:- 380:-
100% Syrah. Ekologiskt odlade druvor, de skördas när de precis mognat. Vinet blir intensiv rött, med en karakteristisk, intensiv arom av mörka frukter som plommon och björnbär. Smaken är varm, fyllig och len med eleganta tanniner. Utmärkt till kraftiga pastarätter, rött kött och lagrade ostar.

Veneto Corvina & Cabernet Sauvignon IGT glas 95:- 380:-
Corvina Veronese & Cabernet Sauvignon. Intensiv röd färg med en doft av körsbär och fat. Fyllig smak med lätta tanniner, men välbalanserad och elegant. Passar till rött kött, fylliga pastarätter, tryffel samt ost.

Puglia Primitivo IGT Salento glas 95:- 380:-
100% Primitivo. Ett högklassigt, primitivovin från Manduria längst ner på klacken. Druvan ger intensiva, fylliga viner med karaktär av mörka körsbär och plommon, samt varma, runda fruktiga toner i smaken. Passar till fylliga pastarätter, kött samt ost.

Veneto Valpolicella Ripasso DOC Superiore glas 98:- 395:-
Druvor Corvina Veronese, Molinara, Rondinella. Intensiv rubinröd färg. Fylligt, klassiskt ripassovin med en komplex doft av kryddor, röda bär, körsbärsfrukt, och en aning läder, mustig med en något kryddig touch. Passar till kalv, antipasto, kraftiga pastarätter och ost.

Lagrein Rubino Trentino DOP glas 98:- 395:-
100% Lagrein. Lagras 12 månader i stora ekfat. Intensiv rubinröd färg med lila reflexer, finstämd elegant doft av viol, skogsbär, örter, fuktig jord och kakao. Mjuk och elegant smak med inslag av röda bär. Perfekt till alla mörka kötträtter, ljusa kötträtter samt vilt och ost.

Piemonte Langhe Nebbiolo DOC glas 98:- 395:-
100% Nebbiolo. Vinet är lagrat 1 år i barrique och fat samt 6 månader på flaska. Intensiv rubinröd färg med lila reflexer, finstämd elegant doft av viol. Mjuk och elegant smak. Perfekt till mörka kötträtter och ost.

Toscana Chianti Colli Senesi Riserva DOCG glas 115:- 460:-
100% Sangiovese. Ett lysande rubinrött vin, doften är balanserad och utvecklad, med toner av viol. Nyanserad smak av mörka körsbär, fat och mörk choklad, elegant och lång eftersmak. Passar till antipasti, pastarätter med kyckling och kött samt ostar och pizza.

Sicilia – Puglia Mea Culpa 460:-
Intensiv purpurfärg med dofter av choklad, jordgubb och vinbär. Smaken är fruktig och rund med en liten touch av vanilj. Mjuka och behagliga tanniner som ger ett trevligt avslut. Passar till olika typer av kötträtter, smakrik pasta, gräddiga grytor och till lagrade ostar.

Sardegna Tanca Farrá Alghero DOC 550:-
Druva: 50% Cannonau och 50% Cabernet Sauvignon. Lagras 3 år på barriques samt medelstora ekfat och minst 6 månader på flaska. Vinet har en tegelröd färg, fyllig och parfymerad doft, med en karaktär som domineras av örter. Smaken är torr, balanserad och harmonisk med elegant struktur och tydliga fattoner. Passar till det mesta som det italienska köket erbjuder.

Piemonte Barbaresco 750:-
100 % Nebbiolo. Vingårdarna i Barbaresco ligger lägre än Barolooch ger fruktigare och elegantare viner som mognar tidigare. Granatröd färg med en intensiv och kryddig doft med toner av viol. Smaken: rosor, nypon, lakrits med toner av fat, körsbär, choklad och viol. Lagras 2 år på ekfat. Passar till anka,, lamm, kalvkött, salsiccia samt ost.

Veneto Amarone della Valpolicella DOC 850:-
Vinerna görs på traditionellt sätt på druvorna Corvina-, Rondinella - samt Molinara - Druvorna skördas när de är något övermogna, får sedan delvis torka i tre månader för att koncentrerar aromerna. Efter pressning får vinet jäsa på ståltank och därefter på mindre ekfat. Vinet är intensivt granatrött, med en karakteristisk intensiv bouquet med ton av körsbär. Smaken är sammetslen, med en lätt bitterhet, och påminner om körsbär och bittermandel. Passar till rött kött, vilt och ostar. Eller som vino da meditazione – att meditera till.

Piemonte Barolo DOCG Villero 850:-
100% Nebbiolodruvor från vingårdar Castiglione Falletto. Ett vin med en komplex och lång smak, karaktäristisk doft av kryddor, röda bär och peppar. Vinet är fylligt, med en elegant och kryddig smak av rosenblad, körsbär och fat. Passar till vilt, kraftiga kötträtter samt lagrad ost.

Toscana Brunello di Montalcino 950:-
100% Sangiovese Grosso. En underbar Brunello med stil och elegans. Släpps till försäljning efter 42 månaders lagring i stora ekfat. Fyllig doft med inslag av örter, läder, tobak och choklad. Smaken är fyllig med avrundade tanniner och bra längd. Passar till kraftiga pastarätter, svamp, vilt och rött kött.

· Vino Dolce ·

Cantuccini con Vin Santo 75:- /4 cl
Dessertvin med mandelskorpor.

Recioto DOC Novaia Veneto 80:- /4 cl
Intensiv doft, med inslag av mogen röd frukt, viol, kryddor, kaffe och mörk choklad

Anghelu Ruju Liquoroso Riserva 88:- /4 cl
Högklassigt starkvin gjort på druvan Cannonau, med en fruktig doft av kanel och nötter, smakar
intensivt och komplext.

· Bevande ·

Birra alla spina – Fatöl
Staropramen 68:-
Poretti Originale 40 cl 66:-
Poretti Originale 30 cl 56:-

Birra in bottiglia – Flasköl
Ichnusa 66 cl 95:-
Peroni Gran Riserva Bianca 50 cl 95:-
Peroni Gran Riserva Rossa 50 cl 105:-
Pietra (kastanjeöl från Korsika) 33 cl 78:-
Carlsberg Hof 33 cl 54:-
Folköl 33 cl 35:-
Lättöl 33 cl 35:-
Päroncider 33 cl 59:-

Bibite – Läsk
Vatten 10:-
Pepsi 30 cl 35:-
Pepsi Max 30 cl 35:-
Zingo 30 cl 35:-
Seven up 30 cl 35:-
Italienskt mineralvatten 50 cl 39:-
talienskt mineralvatten 25 cl 28:-
Apelsinjuice 27:-
Italiensk juice - olika smaker 25 cl 32:-

Senza alcool – Alkoholfritt
Ett glas vin 49:-
En flaska vin 159:-
Drink 55:-
Staropramen non alcoholic 33 cl 55:-

· Alcolici ·

Aperitiv
Martini Bianco 6 cl 48:-
Martini Rosso 6 cl 48:-
Martini Extra Dry 6 cl 48:-
Martini Rosé 6 cl 48:-
Cinzano 48:-
Aperol 10:- /cl
Campari 10:- /cl
Campari Soda 68:- /4 cl 98:- /6 cl
Campari Juice 68:- /4 cl 98:- /6 cl
Aperol on the Rocks 10:- /cl
Aperol Spritzer 115:-
Bellini 89:-
Negroni 105:-
Dry Martini 98:- /4 cl 135:- /6 cl

Whisky
Ileach 28:- /cl
Glenmorangie 26:- /cl
Jameson 20:- /cl
Tullamore Dew 21:- /cl
Famous Grouse 19:- /cl

Cognac
De Luze XO 49:- /cl
Vecchia Romagna Etichetta Nera 28:- /cl
Monopole 22:- /cl

Calvados
Boulard 19:- /cl

Liqueur
Amaretto 18:- /cl
Sambuca 18:- /cl
Frangelico 18:- /cl
Strega 18:- /cl
Galliano 18:- /cl
Drambuie 20:- /cl
Cointreau 20:- /cl
Baileys 18:- /cl
Kahlua 18:- /cl
Borghetti 20:- /cl
Limoncello 18:- /cl
Fernet 20:- /cl
Ramazzotti 18:- /cl
Averna 18:- /cl
Tequila 20:- /cl
Bacardi 18:- /cl
Gilbeys Gin 18:- /cl
Vodka 18:- /cl

Grappa
Ett urval av Italiens bästa - fråga oss
Från 24:- /cl

· Caffé ·

Espresso 25:-
Espresso doppio 29:-
Americano 29:-
Cappuccino 29:-
Caffé latte 29:-
Te 29:-
Kaffedrink 98:- /4 cl 135:- /6 cl